Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Τι θα γίνει με φροντιστήρια, πώς θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη βάση των στοιχείων των επιδημιολόγων

Για το άνοιγμα των γυμνασίων σε όλη την χώρα και των λυκείων μόνο στις «κίτρινες» περιοχές μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Τόνισε πώς όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν στη βάση των στοιχείων των επιδημιολόγων.


Μιλώντας στο Open, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί ενώ επεσήμανε ότι στα λύκεια που θα παραμείνουν κλειστά, θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.


Μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν αίτηση για τεστ

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά.


Η υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ υπογράμμισε ότι «οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες.

 

Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία».


Φροντιστήρια και πανεπιστημιακές εξετάσεις

Για τη λειτουργία των φροντιστηρίων η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν οι ειδικοί, ενώ ανέφερε ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ'αποστάσεως.


Ως προς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι κινείται σε δύο άξονες: την εισαγωγή και την αναβάθμιση.


«Ελάχιστη βάση εισαγωγής γιατί αλλιώς κοροϊδεύουμε τους φοιτητές και του συμφοιτητές τους. Θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο φοίτησης. Οφείλουμε να αναβαθμίσουμετο επίπεδο σπουδών και το πτυχία».


Όσον αφορά το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, σημείωσε ότι θα υπάρχει σε κάποιες σχολές και όχι σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, να μοιραστούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες για να είναι μικρότερος ο αριθμός τους ανά τμήμα, είπε:


«Nα είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους χώρους σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και για τους εκπαιδευτικούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365