Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγουν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα τη Δευτέρα - Στις 6 οι οριστικές ανακοινώσεις

Για την είσοδο στο καταστήματα θα ισχύει ο περιορισμό ατόμων

Ανοίγουν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα τη Δευτέρα, χωρίς στην ουσία να λειτουργήσει ποτέ το click in shop που είχε προαναγγελθεί. Δίωρο περιθώριο θα έχουν οι καταναλωτές για τα ψώνια με απαραίτητη προϋπόθεση το SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.


Σύμφωνα με πληροφορίες του news4health, Το χρονικό όριο των δύο ωρών ωστόσο με SMS στο 13033 θα υφίσταται από Δευτέρα. Συνεπώς ελεύθερα τα ψώνια στα καταστήματα και χωρίς ραντεβού από Δευτέρα ενώ το ερώτημα παραμένει για το τι θα γίνει στα εμπορικά κέντρα.


Για την είσοδο στο κατάστηματα θα ισχύει ο περιορισμό ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος, θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα, ενώ για να ψωνίσουν οι καταναλωτές θα πρέπει πρώτα να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

 

Στις «κόκκινες περιοχές», οι οποίες προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων, τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν με click away.


Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια. Πάντως, οι ειδικοί, στη διάρκεια της συνεδρίασής του επισήμαναν ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά με προϋποθέσεις, όπως τα αυξημένα τεστ.


Οι επισημες ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα. Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση και για ανοιχτές εκκλησίες από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου για λειτουργίες με κόσμο, πάντα με αυστηρά υγειονομικά κριτήρια.


Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365