Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μίλησα για την Επιτροπή αλλά για λοιμωξιολόγους που έβγαιναν στα κανάλια

Δείτε το απόσπασμα

Μια δήλωση που προκάλεσε σάλο, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και μια διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Όλα ξεκίνησαν απ’ όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις εισηγήσεις που είχαν γίνει να μην εορταστεί η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.


Με αφορμή τον «ιερό πόλεμο» της κυβέρνηση με την Εκκλησία ενόψει των Θεοφανείων, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι είχαν γίνει εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους στην κυβέρνηση να μην γίνει ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη αλλά από σεβασμό στην Εκκλησία, οι εισηγήσεις δεν έγιναν δεκτές.


Η δήλωση αυτή προκάλεσε (κατά σειρά) τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του Αλέξη Τσίπρα, που σε ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε τη δήλωση Γεωργιάδη «ανατριχιαστική».


Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που ενόχλησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, που ώρες μετά τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ και τις αντιδράσεις, σε δήλωσή του κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, αφού, όπως λέει, εκείνος δεν μίλησε για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αλλά για κάποιους λοιμωξιολόγους!


Αναφέρει στη δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.


Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.


Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.


Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».


Δείτε το απόσπασμα απ’ όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 3:30




1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365