Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Κακά νέα για τη μετακίνηση εκτός νομού με την «κόκκινη» Αττική και τα νέα μέτρα

Το άνοιγμα των διοδίων πάει προς τα πίσω

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πριν από περίπου 10 μέρες δημιούργησε προσδοκίες για παραιτέρω χαλάρωση των μέτρων, με την άρση απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού να συζητείται όλο και πιο έντονα μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.


Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και ο εντοπισμός κρουσμάτων νέων μεταλλάξεων τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα κάνει το ενδεχόμενο άρση των περιορισμών μετακίνησης εκτός νομού... άπιαστο όνειρο τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα.


Οι πρώτες ημερομηνίες που είχαν ακουστεί ήταν 8 ή 14 Φεβρουαρίου, εφόσον το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής δεν δημιουργούσε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη χώρα. Συνεπώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις με ορατό το ενδεχόμενο «παγώματος» για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και την επιστροφή του click away και click in shop στα καταστήματα, το άνοιγμα των διοδίων πάει προς τα πίσω.

 

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ' εξαίρεση, είναι οι εξής:


-επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, (με το Ε1). Δηλαδή όσοι μπορεί να εργάζονται εκτός νομού της κατοικίας τους και θέλουν να επιστρέψουν τις γιορτές στο σπίτι τους.

-επανένωση οικογενειών, (με το Ε1). Αυτή η περίπτωση αφορά διαζευγμένα ζευγάρια που ο ένας γονέας θα πρέπει να μετακινηθεί εκτός νομού.

-λόγοι υγείας, με βεβαίωση από γιατρό

-επαγγελματικοί λόγοι με βεβαίωση από τον εργοδότη ότι είναι αναγκαία η εργασία του εκτός νομού είτε επαγγελματίες με έργα εκτός νομού που αποδεικνύεται με έγγραφα ανάθεσης έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365