Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν σε Ελλάδα κι Ευρώπη, λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat

Την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε η Ελλάδα, όσον αφορά την προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat και δημοσιεύει το ethnos.gr μετά την Τσεχία, η Ελλάδα είχε τις λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας εν μέσω πανδημίας και ήταν μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες:


Το ποσοστό των απωλειών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ήταν 1.4%. Πρωταθλήτρια ήταν η Τσεχία που είχε τις μικρότερες απώλειες θέσεων εργασίας σε ποσοστό μόλις 1.1%.


Καλές επιδόσεις κατέγραψαν ακόμα η Κροατία, η Πολωνία και η Κύπρος που συμπλήρωσαν την πεντάδα των χωρών με τις λιγότερες απώλειες,δηλαδή, κάτω του 2%.


Τα υψηλότερα ποσοστά απωλειών και συγκεκριμένα μεγαλύτερα από 4.5% είχαν η Ισπανία (7.7%), η Ιρλανδία (6.3%) και η Αυστρία (4.9%). Κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις απώλειες στις θέσεις εργασίας και σε σχέση με την ανεργία των χωρών έτσι ώστε να υπάρχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα στην αγορά εργασίας.


Αναφορικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που αφορούν στον Μάιο του 2020 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 17% από 15,7% τον Απρίλιο του 2020.Στο 7,9%, ήταν η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2020 από 7,7% τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στην ΕΕ το ποσοστό ήταν 7,2% τον Ιούλιο, από 7,1% τον Ιούνιο. 


Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 336.000 στην ΕΕ και κατά 344.000 στην ευρωζώνη


Να σημειωθεί πως το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Σεπτέμβριο 2020 κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλό θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης κατά +38.529 θέσεις εργασίας, αλλά και την ΕΛΣΤΑΤ, όπου για τον μήνα Ιούλιο 2020 κατέγραψε γενικό ποσοστό ανεργίας 16,8%.




1 σχόλιο:

  1. άνοιξαν νεες δουλειές κι έκλεισαν καφετεριες.
    Καλό είναι αυτό.Οι καφετέριες δεν είναι καλό σημάδι για έναν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365