Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται προκήρυξη για νέους αγρότες – Νέα σχέδια βελτίωσης

Απομένει η τελική έγκριση από τον νέο υπουργό Σπήλιο Λίβανο

Την παράλληλη προκήρυξη δύο νέων προσκλήσεων μέσα στον Σεπτέμβριο, μία για εγκατάσταση Νέων Αγροτών και μία για σχέδια βελτίωσης ετοιμάζει το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2021.


Απομένει η τελική έγκριση από τον νέο υπουργό Σπήλιο Λίβανο, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ανάψει το πράσινο φως στις διαχειριστικές αρχές προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι θα διπλασιαστούν οι πόροι στο πριμ εγκατάστασης για τους νέους αγρότες και από τις 22.000 ευρώ να φτάσουν τα 35-40.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Ωστόσο θα υπάρξουν περισσότερες και αυστηρότερες υποχρεώσεις, κυρίως όσον αφορά τη διάρκεια της περιόδου δέσμευσης. Η δημόσια δαπάνη για τη νέα πρόσκληση αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.


Το Φεβρουάριο θα δημοσιευθεί η προδημοσίευση της πρόσκλησης, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν, κυρίως αναφορικά με τη δήλωση ΟΣΔΕ που πρέπει να υποβάλουν.


Παράλληλα, οι νέοι αγρότες την ίδια περίοδο θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και για τα Σχέδια Βελτίωσης, προκειμένου να ενισχυθούν επιπρόσθετα για επενδύσεις στην εκμετάλλευσή τους και να καλύψουν έτσι ένα μεγάλο μέρος της ίδιας συμμετοχής, περιορίζοντας τη δανειοδότηση από τις τράπεζες. Η δημόσια δαπάνη για τα Σχέδια Βελτίωσης δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365