Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Στο τραπέζι...συγχωροχάρτι για τα τεκμήρια διαβίωσης

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο

Ποιο είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις, και ποιοι φαίνεται ότι θα «γλυτώσουν» από τα τεκμήρια διαβίωσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα απαλλάξει από τα τεκμήρια διαβίωσης τα εισοδήματα του 2020 που θα δηλώσουν στην εφορία, εκείνοι που έχουν «χτυπηθεί» από την κρίση της πανδημίας.


Αυτό το σχέδιο εξετάζεται να είναι στοχευμένο και να αφορά μόνο εργαζόμενους οι οποίοι βρισκόντουσαν σε αναστολή εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα το 2020 και έπαιρναν την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ το μήνα, επαγγελματίες που είδαν το τζίρο τους να «πέφτει» κατακόρυφα, και ατομικές επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν.


Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, όσοι υπέστησαν μειώσεις στα εισοδήματα τους, να μην καταφέρουν να καλύψουν τα τεκμήρια και να πρέπει να πληρώσουν φόρους για τα ανύπαρκτα εισοδήματα.


Από τη ρύθμιση αυτή, θα εξαιρούνται οι φορολογούμενοι των οποίων τα εισοδήματα δεν έχουν πληγεί από την κρίση (δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν τέθηκαν σε αναστολή εργασίας).

Οι τελικές αποφάσεις για το προσωρινό «πάγωμα» των τεκμηρίων διαβίωσης αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365