Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για τη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Η έρευνα παραγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 

Eισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για να εξεταστεί τι ακριβώς συνέβη και η πανδημία στην πόλη έλαβε μεγάλες διαστάσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” Νικόλαου Καπραβέλου, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.


Η έρευνα παραγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου όταν έγιναν οι δηλώσεις του γιατρού ο οποίος “έδειξε” τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων ως υπεύθυνα που δεν λήφθηκαν νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζήτησε να εξεταστεί τι συνέβη, ποιά μέτρα και πότε έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά και ποιοί ευθύνονται για την εκρηκτική διάσταση που έλαβε η διασπορά του κορονοϊού στην πόλη.


Η εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Καπραβέλου στον πταισματοδίκη Θεσσαλονικης διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365