Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Lockdown: Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Οργισμένες αντιδράσεις

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το νέο σκληρότερο lockdown που ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


“Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “έπειτα από δύο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου”.


Ακολούθως υποστηρίζει: “Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν”.


ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο

«Κυβέρνηση ράβε ξήλωνε» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, σε ερώτηση για τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου.


«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές», συνέχισε ο κ. Χρηστίδης, για να συμπληρώσει: «Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια. Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ».


Αντίστοιχη κριτική στην κυβέρνηση, για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, άσκησε και ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς. «Το αλαλούμ με τον εμβολιασμό συνεχίζεται. Μόνο ως τραγελαφική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κατάσταση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα μας», επισημαίνει σε δήλωσή του και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαθεί στη δίνη του ανασχηματισμού με αποτέλεσμα να πάει περίπατο ο εμβολιαστικός της σχεδιασμός. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι θα ξεκινούσαν την Δευτέρα αλλά αιφνιδιαστικά αναβλήθηκαν αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά».


Ο κ. Πουλάς σημειώνει ακόμα: «Πιθανόν η κυβέρνηση στο ολικό απαγορευτικό που επανέφερε για μία εβδομάδα στη χώρα συμπεριέλαβε «κατά λάθος» και τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19. Ας ελπίσουμε ότι οι συνέπειες των πράξεών της δεν θα είναι για άλλη μία φορά επώδυνες για τη χώρα».


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση επί μέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό και σήμερα ανακάλυψε ότι τα προβλήματα παραμένουν

Κριτική στην κυβέρνηση, ασκεί το ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας για μια εβδομάδα.


«Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού λοκντάουν» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, που επισημαίνει επίσης πως:


«Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».


Ελληνική Λύση: Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική

Κριτική στην κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των μέτρων κατά τη πανδημίας, την επόμενη εβδομάδα, ασκεί η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για «αποτυχία σε όλα τα επίπεδα».


«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα οριζόντια απαγόρευση θρησκευτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παρά τα εμβόλια και την υποτιθέμενη μείωση των κρουσμάτων. Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική. Η απαγόρευση όμως του Αγιασμού των Υδάτων, μίας υπαίθριας τελετής με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, δείχνει μια πρωτοφανή “Χριστιανοφοβία”» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα και συμπληρώνει: « Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους, που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες ακόμα και μέσα στην Οθωμανική σκλαβιά».


ΜεΡΑ25:  Η κυβέρνηση κάνει ποδαρικό με παλινωδίες

Τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες της Κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό. Τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης διαρρέει στα μέσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα με κλείσιμο ακόμα και όσων είχαν ανοίξει και σταματημό του click away.


Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει “ποδαρικό” τη νέα χρονιά με την γνωστή, παλιά της τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”, χωρίς καμία πραγματική προετοιμασία και κανένα σχέδιο. Επειδή όμως αυτή τη δολιότητα -γιατί δεν συνιστά απλώς ανευθυνότητα- την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη χρονιά που μας πέρασε, απαιτούμε από την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει να απασχολείται μόνο για την ολιγαρχία και τους παρατρεχάμενους της και να ενσκήψει με πρόγραμμα και πραγματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365