Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Παράταση του lockdown ανακοίνωση ο Χαρδαλιάς - Πότε ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ - Τι γίνεται με κυνήγι και ψάρεμα

Αυτά τα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Παρατείνεται για μια ακόμη εβδομάδα το lockdown ενώ δεν επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση από νομό σε νομό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.


Παράλληλα ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εξαίρεση όσον αφορά το κυνήγι θα αποτελέσουν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου εντός της κάθε περιφέρειας. Τα άτομα που επιτρέπονται στο κυνήγι είναι μέχρι 4.


Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.


Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Τα Opap Play θα παραμείνουν κλειστά.


Τα μέτρα που ισχύουν:

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ.

Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).


Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής:

Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.


Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.


Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.


Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια

Το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως είπε το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα.


Και ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής.


Ωστόσο όπως διευκρίνισε στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια ενώ τα λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.


Παραμένουν κλειστά φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και Πανεπιστήμια


Κλειστά θα παραμείνουν Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Αυτό έγινε γνωστό κατά την συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365