Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Έφθασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια της Moderna

Ελλάδα: Πόσα εμβόλια της Moderna και της Pfizer δικαιούται για τους επόμενους μήνες

Στην κεντρική αποθήκη στην περιοχή των Αθηνών έχουν μεταφερθεί οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου της Μοderna, που έφθασαν στη χώρα μας χθες το βράδυ, ελάχιστα 24ωρα μετά την έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει εντός του Ιανουαρίου συνολικά 20.000 δόσεις του εμβολίου.


Ελλάδα: Πόσα εμβόλια της Moderna και της Pfizer δικαιούται για τους επόμενους μήνες


O Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι στην Ελλάδα αντιστοιχεί 2,36% των εμβολίων που έχει εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόσες δόσεις περιμένουμε τις επόμενες μήνες από τη Moderna και την Pfizer.


Ο κ. Θεμιστοκλέους αρχικά επανέλαβε ότι η Ε.Ε. διαπραγματεύτηκε για τις ποσότητες των εμβολίων με τις φαρμακευτικές εταιρείες και ότι η κάθε χώρα δικαιούται δόσεις ανάλογα με τον πληθυσμό της. Στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 2,36%. Κάθε χώρα είχε και έχει δικαίωμα να μην προχωρήσει στην προμήθεια των δόσεων που της αντιστοιχούν


Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε όλες τις συμφωνίες και έχει εξασφαλίσει όλα τα εμβόλια που της αντιστοιχούν από όλες τις εταιρείες. Με βάση αυτά, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 24.090.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών.

 

Σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό είναι κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μη επάρκειας των εμβολίων. 


Ελλάδα: Πόσες δόσεις θα λάβουμε από Pfizer και Moderna


Η Ελλάδα θα παραλάβει από την Pfizer:

Μέχρι τέλη Γενάρη: 427.050 δόσεις

Μέχρι τέλη Φλεβάρη: ακόμη 362.700 δόσεις

Τον Μάρτιο: ακόμη 458.675 δόσεις.

Συνολικά από την εταιρεία Pfizer: 1,348.425 ως τα τέλη Μαρτίου

Σε αυτές υπάρχει περίπτωση να προστεθούν άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Κομισiόν


Μετά την έγκριση του εμβολίου της Moderna αναμένεται να μας παραδοθούν:

εντός Γενάρη: 20.000 δόσεις

εντός Φλεβάρη: ακόμη 115.000 δόσεις

εντός Μάρτη: ακόμη 105.000 δόσεις.

Συνολικά από την εταιρεία Moderna για το πρώτο τρίμηνο: 240 χιλιάδες δόσεις


Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca. Αν λάβει έγκριση από τον EMA εντός Γενάρη, όπως αναμένεται, η πρώτη παράδοση θα είναι εντός Φλεβάρη και θα είναι άνω των 400 χιλιάδων δόσεων με αύξηση τους από τους επόμενους μήνες. Αργότερα αναμένεται και η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό και πολύ πιο εύκολο στη διαχείρισή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365