Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Φούρνου με Γλυκόξινα Λαχανικά και Ρύζι Μπασμάτι

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

– 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου

– 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη

– 1 αυγό

– 1 κρεμμύδι

– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτές


Για τα λαχανικά

– 100 γρ. πολύχρωμες πιπεριές

– 100 γρ. μπρόκολο

– 100 γρ. φασολάκια

– 1 κολοκυθάκι

– 1 καρότο

– 3-4 μανιτάρια

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

– 20 ml. ελαιόλαδο

– 1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα UNCLE BEN’S

– 1 συσκευασία ρύζι μπασμάτι UNCLE BEN’S


Εκτέλεση Συνταγής


1

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για κεφτεδάκα και pλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.

Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στους 170ο C για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


1

Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε 100 ml. Νερό, τη γλυκόξινη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.


Σερβίρουμε το μπασμάτι με κεφτεδάκια και γλυκόξινα λαχανικά.


Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τ΄αγαπημένβα μας λαχανικά

– Εκτός από κιμά κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοσχάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365