Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κέρκυρα: Πυρά κατά του γιατρού που υποστήριξε ότι παρουσίασε πρόβλημα στα πόδια μετά το εμβόλιο

Πρόκειται για συνάδελφο ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμών

Καλύτερα είναι ο γιατρός  Σπύρος Σκιαδόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι παρέλυσαν τα πόδια του, όπως και στην περίπτωση της 40χρονης νοσηλεύτριας, λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου που έκανε στην Κέρκυρα.


«Από σήμερα τα χαράματα κουνάω λίγο τα δάχτυλα μου. Τώρα που έφυγε ο νευρολόγος τα κουνάω τα δάχτυλα, ελαφρώς λυγίζω τα πόδια μου. Και βαριά να τα σηκώσω. Δεν γίνεται να τα σηκώσω, δεν γίνεται», είπε ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, γιατρός και πρώην Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.


Να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπως ισχυρίζεται, εμφάνισε κόπωση, μυαλγίες, αλλά και παράλυση στα κάτω άκρα.


«Το βράδυ κατά τις 21.30 αισθανόμουν μια κάποια κακουχία. Μια βαριά γρίπη. Κατά τις 22.00 πάλι πιο έντονα, έπεσα στο κρεβάτι μου. Το πρωί ξύπνησα 07.05 να πάω στη δουλειά μου αλλά τίποτα η μέση μου και τα πόδια μου ήταν παράλυτα», είπε.


«Πυρά» από τον καθηγητή Βασιλακόπουλο

Η «βόμβα», ωστόσο, έπεσε σήμερα το πρωί από τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.


«Πρόκειται για συνάδελφο ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμών. Και ο οποίος τη μία μέρα αιτιάθηκε ότι είχε δύσπνοια και την άλλη παράλυση. Ο εργαστηριακός έλεγχος δεν έδειξε τέτοια προβλήματα».


Όπως αναφέρει ο καθηγητής, τα συμπτώματα συνέπεσαν χρονικά με την ΕΔΕ που διατάχθηκε εις βάρος του γιατρού και δε φαίνεται ν’ αποτελούν παρενέργεια του εμβολίου.


«Προφανώς λόγω της ΕΔΕ του κόπηκαν τα πόδια. O δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα είναι από τους ευεργετημένους από την εκτός σειράς εμβολιασμού».


Ο κ. Σκιαδόπουλος πάντως, υποστηρίζει πως βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να καταθέσει ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει με ασθενοφόρο.


«Εγώ θέλω να πάω να καταθέσω όποτε μου το ζητήσουν. Με ασθενοφόρο; με ασθενοφόρο. Οποτεδήποτε. Είμαι στη διάθεση των οργάνων του κράτους».


Με τις εξετάσεις του να έχουν βγει καθαρές, ο χειρουργός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προτρέποντας μάλιστα τον κόσμο να εμβολιαστεί παρά την περιπέτεια υγείας του.


«Οι εξετάσεις μου είναι καθαρές. Και σήμερα θα πάω να κάνω και μια άλλη εξέταση έξω. Περιμένω να πάω κι έξω να την κάνω μεσημεράκι μου είπανε. Εγώ είμαι αυτός ο οποίος τα έλεγα, τα λέω και θα τα λέω. Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, δεν έχουμε άλλη επιλογή», λέει.


Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας παράλυση στα κάτω άκρα. Η μητέρα δύο παιδιών, έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης και ανυπομονεί να επιστρέψει κοντά στην οικογένειά της.


«Μια μη τεκμηριωμένη πληροφορία δημιουργεί αμφιβολίες για το εμβόλιο

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι οι πληροφορίες που αφορούν το εμβόλιο και δίνονται στη δημόσια σφαίρα θα πρέπει να ελέγχονται πολύ καλά.


«Οποιαδήποτε πληροφορία που είναι μη ελεγμένη, μη πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη, δημιουργεί αμφιβολίες για το εμβόλιο, προσφέρει πάρα πολύ κακές υπηρεσίες στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να εμβολιαστεί ο κόσμος και να λυθεί το πρόβλημα».


Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το άγχος λόγω της ΕΔΕ, δημιούργησε τα σωματικά προβλήματα στον γιατρό από την Κέρκυρα και το εμβόλιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με την κατάστασή του.


«Οτιδήποτε εμφανίσει ένας άνθρωπος που εμβολιαστεί, δε σημαίνει ότι οφείλεται στο εμβόλιο. Από τότε που βρέθηκε υπόλογος για ένα λάθος που έκανε, προφανώς λόγω του ψυχολογικού στρες που είχε δεν έχει εμφανίσει ένα, αλλά διάφορα συμπτώματα».


Μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό Ιωάννινων ο γιατρός

Στο μεταξύ και με απόφαση των γιατρών του, ο ασθενής γιατρός από την Κέρκυρα μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Σύμφωνα με τον Γιάννη Κόντο, δικηγόρο ασθενούς, η μεταφορά του στα Ιωάννινα είναι απόφαση του νοσοκομείου της Κέρκυρας.


Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου κατά του πελάτη του, ο κ. Κόντος σημείωσε πως «προκάλεσαν τον διασυρμό της προσωπικότητάς του».


Ο συνήγορος του ασθενούς και ο καθηγητής αντιπαρατέθηκαν για τις δηλώσεις κατά του γιατρού από την Κέρκυρα και συμφώνησαν ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365