Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αυτά είναι όλα τα μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία και καταστήματα

Δείτε όλη την απόφαση για τα νέα μέτρα που έχουν ισχύ από το Σάββατο

Όλη η απόφαση με τα μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για Αττική, λειτουργία του click away αποκλειστικά για τα καταστήματα της Αττικής αλλά και για τις περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown.


Δείτε όλη την απόφαση για τα νέα μέτρα που έχουν ισχύ από το Σάββατο. Σύμφωνα με την απόφαση, διευκρινίζεται πως για την λειτουργία click away πρέπει να προσέρχεται ένας ένας καταναλωτής ενώ δίνονται διευκρινήσεις για την λειτουργία και του take away για τα καταστήματα.


Παράλληλα, στην Αττική επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 κάτι που επηρεάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ που θα κλείνουν από τις 17:00 αντί για τις 20:00 που έκλειναν μέχρι την επιβολή της.


Τέλος, μία σειρά προϊόντων αποσύρονται και πάλι από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Δείτε όλη την απόφαση με τα μέτρα ΕΔΩ

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ από τις 06:00 του Σαββάτου 6/2 μέχρι και τις 06:00 της Δευτέρας 15/2:

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 18:00. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00 της επόμενης ημέρας.


Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.


Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away.


Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.


Το λιανεμπόριο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 20:00, ενώ το Σάββατο παραμένουν κλειστά.


Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 07:00 μέχρι τις 17:00.


Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).


Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπως και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, δηλαδή Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης.


Καθημερινά θα αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365