Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Καταγράφηκε νέο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης στην Μακεδονία - Που εντοπίστηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ένα νέο κρούσμα βρετανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη εντόπισαν οι έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.


Στην επίσημη ενημέρωσή του, ο ΕΟΔΥ τονίζει πως πλέον, τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 206 συνολικά, με τα 205 από αυτά να αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη και το ένα στην νοτιοαφρικανική.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 28 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από Δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 74 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.


Από τον έλεγχο αναδείχθηκε συνολικά 1 δείγμα θετικό για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) το οποίο εντοπίστηκε σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης.


Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 205 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365