Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοκεφτέδες

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
½ κιλό (3 µέτρια περίπου) σκουρόχρωµα κολοκυθάκια,
2 αβγά,
100 γρ. (2/3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κοφτό κουταλάκι µπέικιν πάουντερ,
1 κουταλιά πολύ ψιλοκοµµένα φύλλα δυόσµου ή 1 κουταλάκι ξηρός,
Μπόλικο λάδι για τηγάνισµα,
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα
 Βήμα 1
Περνάτε τα κολοκυθάκια από το µέτριο του τρίφτη, τα αλατίζετε ελαφρά και τα βάζετε µέσα σε σουρωτήρι για τουλάχιστον ώρα, για να στραγγίσουν καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε τα 2 αβγά σε ένα µπολ µέχρι να αφρίσουν και ανακατεύετε µέσα το αλεύρι µε το σύρµα, µέχρι να γίνει ένας λείος χυλός, χωρίς σβόλους.

 Βήμα 2
Στύβετε τα κολοκυθάκια µε τις παλάµες σας για να φύγουν και τα τελευταία υγρά τους και τα προσθέτετε στο χυλό, µαζί µε το δυόσµο, το πιπέρι και λίγο αλάτι (προσοχή γιατί τα κολοκυθάκια είναι ήδη αλατισµένα). Ανακατεύετε καλά το µίγµα, να οµογενοποιηθεί (Πρέπει να γίνει ένα αρκετά σταθερό µίγµα, όµως λίγο ρευστό – δεν µπορεί να πλάθεται σε κεφτέδες. Αν όµως είναι πολύ υγρό, ανακατεύετε µέσα λίγο ακόµα αλεύρι).

 Βήμα 3
Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει και παίρνετε κάθε φορά µια γεµάτη κουταλιά από το µίγµα και το ρίχνετε στο τηγάνι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες τµηµατικά, µέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τους σερβίρετε ζεστούς µε φετάκια λεµονιού (προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365