Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Ο χάρτης των ενοικίων για τον Μάρτιο – Ποιοι δεν θα πληρώσουν

Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία

Άνοιξε ο δρόμος για την απαλλαγή καταβολής ενοικίου και τον Μάρτιο για τις επιχειρήσεις εκείνες που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.


Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που κατέθεσε χθες (15.02.2021) το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, περιλαμβάνεται η σχετική πρόβλεψη για τα ενοίκια.


Στο πλαίσιο αυτό, μετά την τροπολογία και την νέα υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει το τοπίο για τους ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμορφώνεται ως εξής:


-Μηδενικά ενοίκια: Πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου και τον Μάρτιο:

-Επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α)

-Επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι).

-Τα γυμναστήρια και οι επιχειρήσεις του αθλητισμού.

-Επιχειρήσεις του τουρισμού όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών που μπορεί να λειτουργούν αλλά πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα.

-Λιανεμπόριο: Χωρίς ενοίκιο για τον Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

-Πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές: Το ενοίκιο του Μαρτίου θα είναι μειωμένο κατά 40%. Αναμένεται να εκδοθεί απόφαση με τους πληττόμενους ΚΑΔ.

-Εργαζόμενοι: Οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας δικαιούνται και το Μάρτιο μείωση κατά 40% του ενοικίου που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία του.

-Ιδιοκτήτες ακινήτων: Οι φορολογούμενοι που δεν θα εισπράξουν ενοίκια τον Μάρτιο θα αποζημιωθούν από το κράτος για το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου ενοικίου.


Ας δούμε μερικά παραδείγματα για το πως θα λειτουργήσει η αγορά τον Μάρτιο.


-Στα 2.000 ευρώ ενοίκιο ο ενοικιαστής δεν θα πληρώσει τίποτα για το Μάρτιο και ο ιδιοκτήτης θα εισπράξει από το κράτος το 80% του ενοικίου, δηλαδή 1.600 ευρώ τα οποία θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. Από το ενοίκιο των 2.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα χάσει 400 ευρώ αλλά τα 1.600 ευρώ που θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό θα είναι αφορολόγητα. 

-Όσοι εισπράξουν «κουρεμένα» ενοίκια κατά 40% θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί. Για παράδειγμα στα 1.200 ευρώ ενοίκιο ο ενοικιαστής θα πληρώσει τον Μάρτιο 720 ευρώ. Από τα 480 ευρώ που θα χάσει ο ιδιοκτήτης το κράτος θα του δώσει τα 240 ευρώ με απευθείας πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

-Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν θα λάβουν καθόλου ενοίκιο  θα αποζημιωθούν από το κράτος, στο 60% του αρχικού μισθώματος. Δηλαδή για ενοίκιο 6.000 ευρώ θα λάβουν από το κράτος 3.600 ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. αλλαγή επαγγέλματος για όποιον είναι εστίαση.Οι ελεύθεροι πάνε μετανάστες στις πλούσιες χώρες ,οι παντρεμένοι το γυρίζουν στη λιτή ζωή.όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365