Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας: Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο

Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο Αλμωπίας και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από αυτά.


Αναγκαία η άμεση αντίδραση του Δήμου Αλμωπίας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και όλων των φορέων και πολιτών της Αλμωπίας και της Πέλλας για την αποτροπή της αδιανόητης αυτής εξέλιξης.


Στόχος της ΝΔ η Διοίκηση όλων των Ιαματικών Πηγών κεντρικά στην Αθήνα απο «ημετέρους»,  η απαξίωση τους και στο βάθος το ξεπούλημα κοψοχρονιά της διαχείριση τους σε «δικά» τους συμφέροντα. Και χωρίς καμιά αποζημίωση στον Δήμο από τον οποίο αφαιρούν τον αναπτυξιακό πόρο και έσοδα. 


Ομόφωνα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ( ΣΔΙΠΕ) απέρριψε το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης καταγγέλοντας ότι «πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκρίνει ένα ακραία αντι-αναπτυξιακό και μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 


Η Ανώνυμη Κρατική Εταιρία που θέλει να ιδρύσει το σχέδιο Νόμου ( με πρότυπα χειρότερα και απο του ΤΑΙΠΕΔ) είναι σαφές ότι θα στελεχωθεί με τις γνωστές πρακτικές των ημετέρων και του πελατειακού κράτους. Με κρατικά χρήματα και την περιουσία των Δήμων ( που υφαρπάζουν χωρις καν αποζημίωση) η κυβέρνηση θέλει να κάνει «μπίζνες». 


Η υφαρπαγή αφορά και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω απο τις ιαματικές πηγές(!!!). 


Καλούμε της Αντιπεριφέρεια Πέλλας , τον Δήμο Αλμωπίας για τα Λουτρά Πόζαρ, τον Δήμο Σκύδρας για τα Λουτρά Λουτροχωρίου, τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με τα Λουτρά Πόζαρ ( ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιάτορες κ.α.) , τους φορείς της Πέλλας  να αντιδράσουν άμεσα καταγγέλοντας το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης. 


Ιδιαίτερα για τα Λουτρά Πόζαρ που αποτελούν βασικό αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο της Αλμωπίας αλλά και όλης της Πέλλας, έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό πόλο με εκατομμύρια επισκέπτες  που σχετίζεται με πολύ σημαντικό τμήμα της οικονομίας της περιοχής η υφαρπαγή τους από τον Δήμο Αλμωπίας και την τοπική διαχείριση θα αποτελέσει «έγκλημα» πρώτου μεγέθους που θα παρασύρει όποιους δεν κάνουν ότι μπορούν για να αποτραπεί. 


H τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλμωπία έκανε διαχρονικά (παρά την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς για τις αδυναμίες στελέχωσης σε επίπεδο management- marketing και το αν εκμεταλλεύτηκε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για την ανάπτυξη τους) σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και ανάδειξη των Λουτρών Πόζαρ. Οι ιδιώτες ( κυρίως τοπικοί) επιχειρηματίες και οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στο Λουτράκι και την Όρμα συνεισέφεραν επίσης σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στο τοπικό ΑΕΠ ( βασισμένοι στην Δημοτική διαχείριση των Λουτρών Πόζαρ). Αποτελεί «έγκλημα» και μεγάλη αδικία για όλη την περιοχή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποξενωθεί η τοπική κοινωνία από την διαχείριση τους.


Αυτοί, όπως πάνε, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα..


13 σχόλια:

  1. Σύντροφοι θέλετε τα λουτρά λάφυρο του δήμου για να διορίζει ανά τετραετία 500 άτομα σε αργόσχολες ειδικότητες.

    Τα λουτρά χρειάζονται επενδυτικά κεφάλαια για να γίνουν υποδομές οι οποίες θα προσελκύσουν επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου με αποτέλεσμα να κερδίσει όλη η Αλμωπία.
    Αλλά εσείς που να αντιληφθείτε την διαφορά στο μυαλό σας όλα είναι σκοτεινά υπό την επήρεια του Στάλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε τα ρουσφέτια στα λουτρά κλάψτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτό έχουν δίκιο οι συριζαιαοι πρέπει να αντιδράσουμε μιλάμε για αρπαγή των λουτρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λουτρά ανήκουν στο Λουτράκι κατά 51% τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε υπάρχουν έγγραφα με την πώληση τους στο Λουτράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δώρο στο Λουτράκι νομίζω, και όχι πώληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς οι λουτρακιωτες αν νομίζετε ότι τα λουτρά σας ανήκουν κάνετε λάθος
    Τα λουτρά ανήκουν στην Αλμωπία και στους επισκέπτες αυτοί πληρώνουν όχι εσείς, εσείς εισπράττετε χρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 51% ανήκει στο Λουτράκι κύριε άρα ανήκει στο Λουτράκι γιαυτό υπάρχουν και περισσότεροι λουτρακιοτες στο δσ των λουτρων

      Διαγραφή
  7. Ποιος, πότε, που, σε ποιον και με ποιο δικαίωμα πούλησε τη λουτρόπολη στο Λουτράκι;; τι ειναιξ το Λουτράκι; δεν ανήκει στον δήμο αλμωπιας; είναι ανεξάρτητο; θέλω να δω κι εγώ αυτά τα χαρτιά αν γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ξέρεις καλύτερα μην γράφεις πρόβατο

      Διαγραφή
    2. Σιγα μην σου τα δειξουμε,ποιός εισαι εσυ δηλαδη.Σας αρεσει δεν σας αρεσει και δν παει να βαρατε το κεφαλι σας κατω το 51% ανήκει στην κοινότητα Λουτρακίου.

      Διαγραφή
    3. 8.23 μάλλον θα πρέπει να έχουν παιδικά τραύματα από της Κυριακές που τρώγανε ξύλο στο Λουτράκι

      Διαγραφή
  8. Δεν υπάρχει κοινότητα, είναι δημοτικο διαμέρισμα Δήμου Αλμωπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι έτσι γιατί υπάρχει πλειοψηφία στο δσ από λουτρακιοτες ?

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365