Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Προφιτερόλ έκπληξη

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Μπισκότα Μιράντα 1 πακέτο κομμένα
Μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο κομμένα
Μήλα 3 τεμ τριμμένα
Φουντούκια 120 γρ τριμμένα
Τρούφα σοκολάτας 2 κουταλιές σούπας

Για την κρέμα
Γάλα 2 ποτήρια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ
Κακάο 4 κουταλιές σούπας κοφτές
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βανίλια 1 τεμ
Αυγά 2 τεμ
Σαντιγί προαιρετικά

Οδηγίες
Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε , τα τρίβουμε σε τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμένα μπισκότα,τα φουντουκιά και την τρούφα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά ένα- ένα χτυπώντας μετο σύρμα για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε  να κρυώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε τις μπάλες μήλου σε μια πιατέλα ή μπολ και περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2  ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά) και το απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365