Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου

Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 34.000.000 ευρώ

Στις 26 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου - Τρίμηνη παράταση στις αιτήσεις που λήγουν.


Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 34.000.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Ενοικίου μηνός Φεβρουαρίου 2021.


Έτσι στις 26 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου ενώ στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού έχει παραταθεί αυτοδίκαια για τρεις μήνες η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου.


Ειδικότερα παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του επιδόματος οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να υποβληθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία των δικαιούχων στους Δήμους ή στα κέντρα κοινότητας.


Η τρίμηνη παράταση που δίνεται αφορά το «επίδομα ενοικίου» στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης των δικαιούχων κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.


Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται:


Α. Ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται

Β. Ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας τη νέα τρίμηνη παράταση:


Μήνας έγκρισης: Μήνας επανυποβολής, μετά τις παρατάσεις


Μάιος 2020 ή Αύγουστος 2020: Μάιος 2021


Ιούνιος 2020 ή Σεπτέμβριος 2020: Ιούνιος 2021


Ιούλιος 2020 ή Οκτώβριος 2020: Ιούλιος 2021


Διευκρινίζονται τα εξής:


α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

Β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365