Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Δημόπουλος: Δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό το σύνδρομο που παρουσίασε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις δηλώσεις Γιαννάκου

Ασύνδετο θεωρεί το περιστατικό νοσηλεύτριας που εμφάνισε συμπτώματα του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barre και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρυτανης, Θάνος Δημόπουλος.


Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού θα συμβούν περιστατικά τα οποία όμως, υπογράμμισε, ότι δεν συνδέονται με παρενέργειες του εμβολίου. Υπενθύμισε δε, ότι στο εξωτερικό κατέληξαν υπερήλικες και παρότι στην αρχή θεωρήθηκε ότι συνδέεται το εμβόλιο αποδείχθηκε ότι τελικά δεν είχε καμία σχέση.


Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Δημόπουλος, σημείωσε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στον πληθυσμό. Επιπλέον, να τηρούνται τα μέτρα ώστε, να περιοριστεί η διασπορά αλλά και οι μεταλλάξεις. Τόνισε, ότι καλύπτουν τα εμβόλια τις μεταλλάξεις που έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής. Ενώ, εξέφρασε ότι το καλοκαίρι θα επανέλθει μια σχετική ομαλότητα.


Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις δηλώσεις Γιαννάκου


Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνα σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για την περίπτωση 40χρονης νοσηλεύτριας, η οποία αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορoνοιού, παρέλυσαν τα κάτω άκρα της.


Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα εξεταστεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί ο κ. Γιαννάκος, δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου.


Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι η νοσηλεύτρια ήταν απολύτως καλά στην υγεία της.


 «Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στις 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί», τόνισε ο κ. Γιαννάκος, στις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365