Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

«Μάλλον το τελευταίο lockdown, πότε θα φανούν τα αποτελέσματα»

Αυτή τη βδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά τα κρούσματα

Σε καθεστώς lockdown μπήκε σήμερα η Αττική. «Μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο», ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ.


«Αυτή τη βδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά τα κρούσματα, ενώ από την επόμενη βδομάδα, πιθανόν στα μέσα της, θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.


Παράλληλα, τόνισε ότι αν πάμε στις 80.000-100.000 τεστ, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, «δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα, ενώ οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

 

Αναφορικά με τη διάρκεια του lockdown ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε: «Είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες. Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών, εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα» σημείωσε.


Για το αν θα έχουμε αποτελέσματα είπε ότι «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση». Επίσης, συμπλήρωσε ότι αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας θα μειωθεί η κινητικότητα.


Τέλος, υπογράμμισε ότι «μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο, ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε την άνοιξη».


2 σχόλια:

  1. Μεγάλο μάθημα αυτή η πανδημία.Τελικά το πήραμε χαμπάρι έστω κι αργά!Μακριά από αγράμματο άνθρωπο, ή θα σε τρελάνει ή θα σε κολλήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από τόσα Λοκ ντάουν τα κρούσματα δεν θα έπρεπε να μειώνονται; Δεν είδα να κάνει η κυβέρνηση τίποτα άλλο, εκτός από Λοκ ντάουν.
    Μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365