Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Τροχαίο στη Βουλή: Συγκλονίζει η μάνα του 23χρονου οδηγού – Αύριο δωρίζουμε τα όργανα του

Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός – οδηγός

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12.03.2021), καθώς ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι εγκεφαλικά νεκρός. 


Η μητέρα του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, είπε πως αύριο θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της. “Το παιδί μου τελείωσε”, είπε και συνέχισε: “Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του”. 

Στον ALPHA μίλησε και η αδερφή του 23χρονου, κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη στιγμή του δυστυχήματος, να ενημερώσει τις Αρχές. “Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά, έφυγε. Ψάχνουμε τον ταξιτζή”. 


Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός – οδηγός

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία.

 

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.


Αίσθηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του τροχονόμου σε πολίτη, που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το pronews.gr, ο μοτοσικλετιστής που ήταν στο σημείο, στεκόμενος στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας φώναζε ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο. “Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε”, ακούγεται να λέει.Ο μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.


Σε διαθεσιμότητα

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.


Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.


Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».


“Είμαι συντετριμμένη”

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι συντετριμμένη και πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.


“Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη.


Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν”.




1 σχόλιο:

  1. Αχ αγγελε καλο ταξιδι να εχεις κουραγιο να δινει ο Θεος στην οικογενεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365