Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να εορταστούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού. Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ολοκληρώνονται, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει ετοιμάσει ένα διήμερο εκδηλώσεων. 


Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι προσκεκλημένοι ηγέτες φίλων χωρών θα ξεναγηθούν στο ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο επίσημο δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους. 


Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία  περιορισμένου αριθμού  μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών. 


Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση  στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα  των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Σημειώνεται ότι φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα μπορούν μέσω της ΕΡΤ. Μάλιστα, η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πόλη και τα ιστορικά της μνημεία.


Οι προσκεκλημένοι 

Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να έρθουν στις 24 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και o Πρωθυπουργός της Ρωσίας Mikhail Mishustin -με τους οποίους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις- καθώς και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, Κάρολος. Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας στην Γαλλία, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron δεν θα μπορέσει να παραστεί και τη φίλη χώρα θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Άμυνας Florence Parly.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365