Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

"Εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@" - Τα 2,5 λεπτά τρόμου στη Νέα Σμύρνη: Η επίθεση στον αστυνομικό με τα ίδια του τα λόγια

Ένας νεαρός που έκανε… σπριντ για να τον ρίξει από τη μηχανή στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάθεση που έδωσε ο τραυματίας αστυνομικός μετά την επίθεση στη Νέα Σμύρνη σοκάρει. Περιγράφει καρέ καρέ τα 2,5 λεπτά κατά τα οποία άγνωστοι τον έδερναν, πως του έβγαλαν το κράνος και πως ξεκίνησαν όλα. Ένας νεαρός που έκανε… σπριντ για να τον ρίξει από τη μηχανή στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.


«Εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@». Αυτή τη φράση άκουγε ο νεαρός αστυνομικός την ώρα που ο όχλος τον είχε ρίξει στο δρόμο και τον χτυπούσε ανελέητα. Τα λόγια του ίδιου στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνουν το μένος της επίθεσης κατά τη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη. Ένας νεαρός, μετρίου αναστήματος που έτρεξε 100 μέτρα για να επιτεθεί στον αστυνομικό, μπαίνει στο στόχαστρο.


Νέα Σμύρνη, απόγευμα Τρίτης 9 Μαρτίου 2021. Η μεγάλη, ειρηνική, συγκέντρωση των κατοίκων κατά της αστυνομικής βίας (με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής) εξελίσσεται σε αυτό που μάλλον περίμεναν όλοι: σε πεδίο μάχης.


16 συλλήψεις (από τις 27 προσαγωγές) και πέντε τραυματίες αστυνομικοί είναι ο -επίσημος- απολογισμός. Υπάρχουν επίσης καταστήματα και αυτοκίνητα κατεστραμμένα, μια πόλη πληγωμένη, μια κοινωνία διχασμένη.


Ο νεαρός αστυνομικός από τις Σέρρες που ξυλοκοπήθηκε άγρια από κουκουλοφόρους και χούλιγκαν που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και αμαύρωσαν την πορεία των πολιτών νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα αλλά χωρίς η ζωή του να είναι σε κίνδυνο.


«Μου φώναζαν πουτ@@@ εδώ θα πεθάνεις»

Στα πρώτα του λόγια τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, ο αστυνομικός περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα έγιναν, το πως του επιτέθηκαν και τα 2,5 λεπτά τρόμου που έζησε πριν από τα χτυπήματα χάσει τις αισθήσεις του.


Μίλησε για μια μεγάλη ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί και πως ο ίδιος με άλλους αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗΣ κατευθύνθηκαν στο σημείο. «Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα».


Ο αστυνομικός περιγράφει πως οι δράστες της επίθεσης, κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος αλλά όχι και να του πάρουν το όπλο. «Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”. Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου», είπε ο αστυνομικός.


Οι χούλιγκαν και ο “μετρίου αναστήματος” που έκανε… σπριντ

Με τα βίντεο από τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη και ειδικά εκείνο με την επίθεση στον αστυνομικό να κάνουν ώρες τώρα το γύρο του διαδικτύου, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για τον ξυλοδαρμό του άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.


Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται ήδη και όλα τα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media κι όχι μόνο και καρέ καρέ ψάχνουν να εντοπίσουν τον αδύνατο νεαρό, μετρίου αναστήματος, ο οποίος έκανε σπριντ 100 μέτρων κι έπιασε τον αστυνομικό από το λαιμό, ρίχνοντάς τον από τη μηχανή.


Κατά την ΕΛ.ΑΣ. εκείνοι που έκαναν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη είχαν σχέδιο. Ήταν καλά οργανωμένοι. Ήταν χούλιγκαν όλων των ομάδων, που έβαλαν στην άκρη τις οπαδικές τους διαφορές και ενώθηκαν για να προκαλέσουν χάος.


Στην εκτίμηση πως μαζί τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και χούλιγκαν ενισχύουν οι μολότοφ που βρέθηκαν στην κατοχή ορισμένων και οι οποίες πρωτοεμφανίστηκαν στα γήπεδα και θεωρούνται πιο εκρηκτικές αφού έχουν γύρω από το στόμιο του μπουκαλιού και δυναμιτάκι.


Δείτε το σοκαριστικό βίντεο (σ.σ. στο 2.25 η στιγμή που ξεκινά ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365