Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Προς άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου-Τί θα κρίνει την επαναλειτουργία των σχολείων

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγα του λιανεμπορίου

Την πρόταση της κυβέρνησης για την άρση του αυστηρού lockdown θα επεξεργαστεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης.


Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου είτε με τη μέθοδο του click away είτε με φυσική παρουσία. 


Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ωστόσο αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια και αυτό γιατί συνδυάζεται με τα μαζικά self test που θα προμηθεύονται δωρεάν οι πολίτες από τα φαρμακεία και στα οποία θα υποβάλλονται κάθε Δευτέρα μαθητές και καθηγητές. 


Αν οι προμήθειες φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία, η κυβέρνηση φαίνεται να προτάσσει το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κατ' οίκον τεστ εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα τις πρώτες μέρες του Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο για τις 10 Απριλίου,  η επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθεται για μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου. Μάλιστα, αυτή είναι και η εισήγηση κάποιων λοιμωξιολόγων ώστε η άρση των μέτρων να γίνει σταδιακά. 


Σε κάθε περίπτωση, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να παύσει η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων που έχει ως στόχο κυρίως την ψυχολογική αποσυμπίεση των πολιτών.


Οι αποφάσεις της Επιτροπής θα ληφθούν την Τετάρτη και αμέσως μετά, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. 


Πηγή: skai.gr


1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς στην επαρχία ο κόσμος είναι πολύ απείθαρχος... μαζεύονται χαμογελαστοί σε σπίτι και σκορπάνε το θάνατο με χαμόγελο....Θάνατος είναι και η υποψία να σκοτώσεις τον ανυποψίαστο γείτονα.Γιατί αδιαφορούμε?
    Οικογένειες ολόκληρες με ηλικιωμένους και παιδιά μαζί...εκτός ελέγχου...Κρίμα...τι αρχές δίνουν οι ηλικιωμένοι αυτοί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365