Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Κικίλιας: Έκκληση στους ιδιώτες να ενισχύσουν το ΕΣΥ – Επίταξη γιατρών εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση

Ο κ. Κικίλιας παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ

“Bρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας” τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.


Όπως είπε το δυναμικό του ΕΣΥ δίνει καθημερινή μάχη και δήλωσε αισιόδοξος ότι «το τέλος της κρίσης είναι κοντά», αφού η πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται απρόσκοπτα και είναι το κλειδί για την πορεία. Τον Απρίλιο θα κάνουμε ενάμισι εκατομμύριο εμβολιασμούς και έχουμε ήδη 1.340.000 εμβολιασμούς. Εξήγησε ότι στον αριθμό εμβολίων του Απριλίου δεν περιλαμβάνονται τα εμβόλια της Johnson&Johnson.


Ο κ. Κικίλιας παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ και κλινών covid σε όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ, στην Αττική, ενώ το νοσοκομείο Ερυθρός γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς. Στα νοσοκομεία θα διατεθούν αύριο άλλες 900.


Πιο αναλυτικά ο κ. Κικίλιας δήλωσε:


«Επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας.


Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι από μόνος του αρκετός για να πιστοποιήσει την κατάσταση ανάγκης που βρίσκεται το σύστημα Υγείας. Γιατροί, προσωπικό και πληρώματα ΕΚΑΒ δίνουν τα πάντα κάθε μέρα. Θα κάνουμε τα πάντα και είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, διότι η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί. Σύντομα θα έχουμε ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες.


Έχουμε φτάσει το 1,3 εκατ. εμβολιασμούς. Σήμερα θα κλείσουμε με 30.000 εμβολιασμούς. Τον Απριλίο θα κάνουμε 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson στον προγραμματισμό μας.


Το ΕΣΥ ενισχύθηκε κατά την περίοδο της κρίσης, με την ένταξη ιδιωτικών δομών. Οι κλίνες ΜΕΘ Κοβιντγ είναι 381 από 229 τον περασμένο μήνα και οι απλές κλίνες ΜΕΘ είναι 2.961 στην Αττική, από 1.600 που ήταν το περασμένο μήνα.


Δεν είναι μόνο η Αττική. Σχεδόν σε όλες τις περιοχές αυξάνονται οι ασθενείς με Covid, φτάνοντας τους 4.648, σχεδόν χίλιοι παραπάνω από την περασμένη εβδομάδα. Η πορεία της πανδημίας ακολούθησε το χειρότερο σενάριο.


Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Όλη η Ελλαδα είναι πλέον μία υγειονομική περιφέρεια. Όλα ένα. Δημόσιες, ιδιωτικές κλινικές και στρατιωτικά νοσοκομεία. Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες. Οι 430 κλίνες είναι non covid.


Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν δώσει μία τεράστια μάχη. Απευθύνουμε έκκληση στους ιδιωτικούς γιατρούς, να συνδράμουν στη δύσκολη αυτή μάχη. Το ζητάμε ξανά σήμερα. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση τουλάχιστον 200 γιατρών, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη των γιατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365