Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Δώρο Πάσχα: Πώς υπολογίζεται - Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή

Στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα καταβληθεί το φετινό δώρο

Με μικτή χρηματοδότηση θα πληρωθούν το Δώρο Πάσχα, όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τις αρχές του χρόνου. 


Στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα καταβληθεί το φετινό δώρο και η παρούσα υγειονομική κατάσταση μαρτυρά ότι θα αξιοποιηθεί το μοντέλο πληρωμών που χρησιμοποιήθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα.


Το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τον χρόνο εργασίας εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους, δηλαδή εντός της περιόδου από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Αν ακολουθηθεί το μεικτό σύστημα πληρωμής του, αυτό σημαίνει ότι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σε δύο τμήματα.


Το πρώτο «κομμάτι» του δώρου θα καταβληθεί από το κράτος και οι δικαιούχοι θα λάβουν την αναλογία για τη χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.


Από την πλευρά τους οι εργοδότες θα πληρώσουν το μερίδιο για τις ημέρες που οι εργαζόμενοί τους δούλεψαν. Δηλαδή, για τις ημέρες που εντός του τετραμήνου (Ιανουάριος-Απρίλιος) δεν τελούσαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση η βάση υπολογισμού θα είναι ο ονομαστικός μισθός του εργαζόμενου.


Έτσι, ένας εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ, του οποίου η σύμβαση είχε ανασταλεί τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά τον Απρίλιο άρχισε ξανά να εργάζεται, θα λάβει περίπου 100 ευρώ από τον εργοδότη του και τα διπλάσια, δηλαδή 200 ευρώ από το κράτος.


Να σημειωθεί ότι αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το χρονικό διάστημα, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο, ενώ εάν εργαστεί για μικρότερο χρονικό διάστημα θα λάβει αναλογία. Η πληρωμή του Δώρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.


Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365