Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: «Μου έδειχνε πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια – Επιδείκνυε ερωτικά βοηθήματα» - Σοκάρει νέα μήνυση

Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλει ένας ενήλικος άνδρας

«Άνοιξε έναν ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει προνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή», αναφέρει μεταξύ άλλων η τρίτη μήνυση που κατατέθηκε κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.


Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλει ένας ενήλικος άνδρας με αρχικά Δ.Μ. σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για την τρίτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του σκηνοθέτη και αφορά ένα περιστατικό που συνέβη το 2018, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ενήλικας όταν βιάστηκε όπως καταγγέλλει από τον ηθοποιό, ενώ δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο.


Σύμφωνα με την εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», το φερόμενο ως θύμα στη μήνυσή του αναφέρει ότι ο Λινγάδης το προσέγγισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο και τον κάλεσε στο σπίτι του όπου μίλησαν και έκαναν χρήση ναρκωτικών. Μετά από μία εβδομάδα επισκέφθηκε εκ νέου τον σκηνοθέτη και τα όσα καταγγέλλει είναι πραγματικά σοκαριστικά.


«Μου άνοιξε την πόρτα ημίγυμνος, φορώντας μία πετσέτα μπάνιου γύρω από τους γοφούς του με τη δικαιολογία ότι μόλις είχε βγει από το μπάνιο. Παρατήρησα ότι στην πλάτη του είχε εμφανείς ουλές και στη σχετική ερώτησή μου απάντησε ότι πριν πολλά χρόνια είχε πέσει θύμα ένοπλης ληστείας και τον είχαν μαχαιρώσει».


«Πάνω σ’ ένα χαμηλό τραπέζι κρυστάλλινο βρισκόταν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής… Με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στον υπολογιστή, άνοιξε έναν ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο… Στο πάτωμα, δίπλα στο τραπέζι ήταν μία μεγάλη τσάντα. Την άνοιξε και άρχισε να βγάζει από μέσα και άρχισε να μου επιδεικνύει ερωτικά βοηθήματα κάθε είδους και μεγέθους».


Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του αφού προηγουμένως ο τελευταίος του είχε προσφέρει πάλι ναρκωτικά και αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.


«Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω. Αντιλήφθηκα τον μηνυόμενο να κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στη τζαμαρία, γυμνός και να καπνίζει με την πλάτη του στραμμένη σε μένα. .. Ο μηνυόμενος γύρισε προς εμένα και με μοχθηρό, απαξιωτικό, ψυχρό και επιτακτικό τόνο μου είπε: «Ξύπνησες; Μασ’ τα τώρα και φύγε γρήγορα, έχω πολύ δουλειά να κάνω».


Τι εξετάζουν ακόμα οι Αρχές

Μετά και τη συγκεκριμένη μήνυση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αξιολόγηση του πρόσθετου υλικού που συνέλλεξαν την περασμένη Δευτέρα οι αστυνομικές αρχές στη διάρκεια της τρίτης κατά σειρά έρευνας, που έγινε σε αποθήκη στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμενε ο σκηνοθέτης, αφού αν αποδειχθούν αληθείς οι κατηγορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης ενδέχεται να κατηγορηθεί και για το αδίκημα της κατηγορίας της πορνογραφίας ανηλίκων.


Η έρευνα προκάλεσε την οργή του συνηγόρου του Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια ο οποίος φέρεται ότι είχε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τη 19η Τακτική Ανακρίτρια την οποία κατήγγειλε για παράνομες πρακτικές.


Παράλληλα ο δικηγόρος των δύο άλλων μηνυτών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, φέρεται να υπέβαλλε στην ανακρίτρια νέο αίτημα με το οποίο ζητά την άρση επικοινωνιών του κατηγορουμένου. Κύριος στόχος είναι οι διαδικτυακές συνομιλίες του σκηνοθέτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με ύποπτο περιεχόμενο. Επίσης αναζητείται φωτογραφικό υλικό ή βίντεο από συναθροίσεις και ιδιωτικές επαφές, οπτικό υλικό από συνευρέσεις, ηλεκτρονικά αποτυπώματα σε περίπτωση διαγραφής τους, «ψάρεμα» ανήλικων μέσω social media και SMS, καθώς και φωτογραφικό υλικό στο κινητό μέσω cloud.


Τέλος το βράδυ της Τετάρτης και κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους αποφυγής της δημοσιότητας, βρέθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση Λιγνάδη, ο 25χρονος ο οποίος μένει μόνιμα στη Σουηδία και κατέθετε επί πέντε ώρες, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα ανέφερε και στη γραπτή του μήνυση ότι δηλαδή βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2010 στο σπίτι του τελευταίου στο Μεταξουργείο.


«Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει. Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα ν’ αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ’ έδιωξε. Έκτοτε δεν το ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρονών πήγαινα στη Β’ Γυμνασίου».


Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα» ο 25χορνος πρότεινε την εξέταση δύο ακόμα προσώπων από το τότε φιλικό του περιβάλλον, τα οποία φέρονται να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες αναμένεται να βρεθούν στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας το προσεχές διάστημα προκειμένου να συμβάλλουν στις έρευνες των δικαστικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365