Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Τας Κεμπάπ Πολίτικο

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:


Υλικά

1000 gr. αρνάκι γάλακτος μπούτι ή χεράκι

300 gr. κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

500 gr. ντομάτες ώριμες

150 gr. βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Φρεσκοττριμμένο πιπέρι

Αλάτι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κρέας και αφαιρούμε τα κόκκαλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες) και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το κρέας.

Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.

Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά,αφήνωντας 3-4 λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες με το υπόλοιπο βούτυρό, μέχρι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο κρέας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και αλατωπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365