Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η Εκκλησία φτιάχνει... Κτηματολόγιο

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει προκηρύξει διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό

Κτηματολόγιο για τα δικά της ακίνητα δημιουργεί η Εκκλησία, με στόχο το project της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας να ανεβάσει στροφές.


Έτσι, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει προκηρύξει διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, με στόχο την εύρεση μελετητικού γραφείου, που θα δημιουργήσει βάση δεδομένων με όλες τις λεπτομέρειες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά των ακινήτων της.


Αυτή τη στιγμή, η Εκκλησία διαθέτει βάση δεδομένων, γνωστή ως Υποσύστημα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, όπου έχουν σκαναριστεί και εισαχθεί χιλιάδες έγγραφα ακινήτων που αντιστοιχούν σε 13.300 καταχωρίσεις. Από αυτά, για 11.300 εγγραφές, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στην περαιτέρω γεωχωρική και διοικητική τεκμηρίωσή τους, δηλαδή θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αντιστοιχήσει τις εγγραφές με τα “πραγματικά” ακίνητα.


Το έργο του αναδόχου θα έχει διάρκεια δύο χρόνων από τη στιγμή που θα μπουν οι υπογραφές, περιλαμβάνοντας και ένα αντικείμενο που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων. Θα πρέπει δηλαδή, να δημιουργήσει μία λίστα με 500 πιο ώριμα και πιο εμπορικά ακίνητα που πρόκειται να αξιοποιηθούν. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,34 εκατ. ευρώ ενώ ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 10η Απριλίου. Εάν ο διαγωνισμός προχωρήσει ομαλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις, εκτιμάται ότι, μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν πέσει οι υπογραφές και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.


1 σχόλιο:

  1. έχει πέσει η πελατεία όσο ο κόσμος μορφώνεται...δύσκολα τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365