Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Χειροπέδες σε έναν από τους δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό - Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Οι αρχές είναι κοντά στην ταυτοποίηση του νεαρού που έριξε κάτω τον αστυνομικό από το μηχανάκι

Στα χέρια της αστυνομίας είναι ένας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης (09/03/2021) στην Νέα Σμύρνη. 


Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.


Οι αρχές είναι κοντά στην ταυτοποίηση του νεαρού που έριξε κάτω τον αστυνομικό από το μηχανάκι. Είναι ο άνδρας μεσαίου αναστήματος και αδύνατος ο οποίος δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και έκανε σπριντ 100 μέτρων πέφτοντας με δύναμη πάνω στον αστυνομικό. Τον νεαρό τον έχουν από τα βίντεο και θεωρείται ότι είναι χούλιγκαν από ομάδα της Αττικής. 


Και οι 16 συλληφθέντες κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Εναντίον του νεαρού που αναγνωρίστηκε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.


Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365