Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Δώρο Πάσχα: Τι θα ισχύσει για όσους ήταν σε αναστολή – Πότε θα καταβληθεί

Όσοι ήταν σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν δώρο με βάση τα 534

Μπορεί ακόμα να μην έχει τελειώσει ο Μάρτιος, αλλά το ενδιαφέρον για το δώρο Πάσχα είναι μεγάλο. Αυτό δίνεται βάσει νόμου στις 28 Απριλίου. Βέβαια δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση όπως είχε συμβεί και την περασμένη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας.


Σχετικά με τα χρήματα που θα λάβουν οι πολίτες, το ποσό επηρεάζεται άμεσα από το αν ο εργαζόμενος έχει μπει σε καθεστώς αναστολής. Για την ακρίβεια κάποιοι μισθωτοί μπορεί να βγούνε χαμένοι. Όσοι ήταν σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν δώρο με βάση τα 534. Σε περίπτωση που ο κανονικός μισθός τους ήταν μεγαλύτερος τότε θα έχουν “χασούρα”.


Το ίδιο ισχύει και για όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή για κάποιες μέρες, αλλά έχουν γυρίσει στην εργασία τους για ορισμένο διάστημα. Όσες περισσότερες μέρες δεν εργάστηκαν κανονικά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια στα χρήματα που θα λάβουν. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο σε δυο δόσεις. Πρώτα από τον εργοδότη και στη συνέχεια την αναλογία δώρου για τις μέρες της αναστολής από το Κράτος.


Για παράδειγμα:


Ένας μισθωτός που κανονικά αμείβεται με 1.000 ευρώ δικαιούται δώρο 500 ευρώ. Αν βρίσκεται σε αναστολή τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021 τότε θα πρέπει να λάβει από τον εργοδότη του 183 ευρώ και από το κράτος περίπου 162 ευρώ με βάση τα 534 της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εργαζόμενοι δεν μπήκαν ποτέ σε καθεστώς αναστολής, θα λάβουν κανονικά πλήρες δώρο Πάσχα από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται.


Πηγή: economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365