Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ιερέας κάλεσε την αστυνομία και έκοψαν πρόστιμο σε πιστό που δεν φορούσε μάσκα - Κόντρα μέσα στην εκκλησία

Η ιστορία από την πλευρά του πιστού

Η επίμονη άρνηση ενός πιστού να φορέσει μάσκα εντός της Εκκλησίας προκάλεσε ένταση κατά τη διάρκεια λειτουργίας με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, η οποία βεβαίωσε πρόστιμο στον εν λόγω πιστό.


Στο Κίτσι Κορωπίου ο ιερέας ενημέρωσε τους πιστούς πως επειδή είχαν κάποια «κρούσματα» και από σήμερα θα φοράμε όλοι μάσκες και δεν θα μείνει κανένας μέσα στον Ναό χωρίς μάσκα. Ωστόσο ένας πιστός και ο γιος του αρνήθηκε να φορέσει μάσκα γιατί έτσι θα «προσέβαλε τον Θεό μέσα στον οίκο Του».


Συγκεκριμένα, ο πιστός αναφέρει από την πλευρά του: «Ο ιερέας το έλεγε βέβαια προς όλους, αλλά το απεύθυνε σε μένα και στον γιο μου, διότι μόνο εμείς δεν φοράγαμε μάσκα, όπως και ποτέ δεν φορέσαμε παρ’ όλες τις υποδείξεις και του ιερέα και των επιτρόπων μήνες τώρα. Αφού το έλεγε σε μένα, ανταλλάξαμε με τον Ιερέα  τις διαφορετικές μας θέσεις επί του θέματος, λέγοντάς του ότι εγώ αιρετικός δεν γίνομαι και δεν πρόκειται να φορέσω μάσκα για να προσβάλλω τον Θεό μέσα στον Οίκο Του και όποιος φοβάται να μην κολλήσει να κάθεται σπίτι του, γιατί κανείς δεν τους υποχρεώνει να έρχονται στην Εκκλησία».


Ο ιερέας διέκοψε την ακολουθία και είπε ότι αν δεν φορέσει μάσκα ή αν δεν βγει έξω, δεν θα συνεχίσει την ακολουθία και την Θεία Λειτουργία. Ο πιστός απάντησε πως ούτε θα φορέσει μάσκα ούτε οικειοθελώς θα βγει έξω από τον Ιερό Ναό, εκτός αν τον πιάσουν και τον βγάλουν σηκωτό.


Υπήρξαν και κάποιοι που πήραν το μέρος του Ιερέα και έλεγαν στο πιστό όπως αναφέρει ο ίδιος «πως πρέπει να ακούω το ιερέα και πως δεν τους σέβομαι. Απάντησα πως μέσα στο Οίκο του Θεού προτιμώ να σέβομαι τον Θεό και δεν με ενδιαφέρει τι λένε.


Μετά μία δεκάλεπτη περίπου διακοπή, ο ιερέας συνέχισε την ακολουθία και να ξεκινήσει την Θεία Λειτουργία, αφού είπε στον επίτροπο να καλέσει την Αστυνομία.


«Ήρθε η Αστυνομία, μας είπε ο επίτροπος να περάσουμε έξω που μας θέλει και αφού έκοψε μία κλήση σε μένα και μία στον γιο μου που είναι και με ειδικές ανάγκες και δεν ντράπηκαν, γυρίσαμε στις θέσεις μας μέσα στον Ιερό Ναό και συνεχίσαμε χωρίς μάσκες τον Εκκλησιασμό μας.


Αυτό πρέπει να θύμωσε πολύ τον ιερέα διότι όταν ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν, όπως λέει ο πιστός, «κοινώνησε όσους φόραγαν μάσκα, αλλά σ’ εμένα τραβήχτηκε πίσω σαν να φοβήθηκε μην τον κολλήσω τίποτα και δεν με κοινώνησε».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365