Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου για Γεωργιάδη: «Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση»

«Δεν μπορώ να το ξέρω πώς έγινε η βάφτιση» δήλωσε στο MEGA ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου για Γεωργιάδη: «Δεν έχω ακούσει για κατ' εξαίρεση βάφτιση» εν μέσω κορονοϊού στις περιοχές που είναι σε «βαθύ» κόκκινο.


Ο Εκπρόσωπος Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, μετά τις αντιδράσεις από ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έγινε νονός το περασμένο Σάββατο κλήθηκε σήμερα να απαντήσει στο αν υπάρχει τελικά ή όχι δυνατότητα έκδοσης ειδικής άδειας για την τέλεση βαφτίσεων.


Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου στην Αθήνα.


«Δεν μπορώ να το ξέρω πώς έγινε η βάφτιση» δήλωσε στο MEGA ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και εξήγησε:


«Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής» υπενθύμισε επίσης.


Όπως είπε, «πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμων, γιατί εκδίδονται άδειες αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση για οποιονδήποτε κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις. Δεν έχει σημασία τι εντολή έχω δώσει εγώ. Δεν χρειάζεται να είναι ενήμερη η Μητρόπολη αν θα γίνει ή όχι, μόνο με τον γάμο ισχύει αυτό».


Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε ακόμα:


«Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».


Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας διευκρίνισε πως δεν μπορεί να γίνει βάφτιση με 9 άτομα στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική.


«Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω. Ισχύει όταν δεν έχουμε βαθύ κόκκινο (σ.σ. μπορεί να γίνει βάφτιση)».

2 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε σε βελτιώσεις,αλλαγές και εκσυγχρονισμό των εκδηλώσεων μετά την πανδημία.Αλλάζουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουμε μια Εκκλησία πιο σύγχρονη.Πιο κοντά στο μορφωμένο άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365