Δείτε την συνταγή |
Δείτε την συνταγή:
Υλικά
5 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1200 gr. πατάτες
2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
2 μοσχοκάρφια
3-4 σπόρους καρδάμωμο
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπέρι
Ίνες Κρόκου Κοζάνης
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε σε φέτες και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά εκτός από τον κρόκο Κοζάνης.
Στύβουμε το πορτοκάλι.
Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα και τις πατάτες.
Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια επάνω στις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μείγμα των μπαχαρικών και το σαφράν.
Προσθέτουμε την δάφνη. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε περίπου 1 φλυτζάνι νερό, τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia365