Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ για Αττική: Γίνεται επιλογή ασθενών - «Πεθαίνουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

Τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής

Τη χειρότερη μέρα από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού βιώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής με τις ΜΕΘ-COVID να είναι σχεδόν όλες γεμάτες.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέρτει η ΠΟΕΔΗΝ, τα Γενικά Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε ειδικά Νοσοκομεία για κορωνοϊό, κάνοντας λόγο για αύξηση της νοσηρότητας αλλά και θνητότητας από τις άλλες παθήσεις.


Τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα: 9 στη Νίκαια, 5 στο Θριάσιο, 4 στο Σισμανόγλειο, 8 στο Γεννηματάς και 2 στο Λαϊκό.


Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, «πεθαίνουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής (64χρονη με 10 ημέρες εκτός ΜΕΘ στο "Αμαλία Φλέμινγκ, και άλλοι)».


«Πολίτης μας κατήγγειλε με επιστολή αγωνίας ότι ο πατέρας του βρίσκεται διασωληνωμένος στο Τζάνειο, ως γενικό περιστατικό, σε κοινό θάλαμο και σε λίστα αναμονής από τις 5 Μαρτίου περιμένοντας να βρεθεί ΜΕΘ να σωθεί. Επιβεβαιώσαμε το περιστατικό από το νοσοκομείο. Επικοινωνήσαμε μαζί του και εκφράσαμε την συμπαράσταση μας», αναφέρει.


«Γίνεται επιλογή ασθενών. Οι ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής δεν εισάγονται στις ΜΕΘ με σειρά προτεραιότητας. Μεμπτό δεν είναι η επιλογή ασθενών που γίνεται με επιστημονικά, θεραπευτικά και με ηλικιακά κριτήρια, αλλά η έλλειψη κλινών ΜΕΘ που αναγκάζει να γίνονται επιλογές ασθενών», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.


«Έπρεπε να λειτουργούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν 800 πολλές εξ αυτών προσωρινές», συμπλήρώνει.


«Πως κράσαρε το σύστημα με 500 διασωληνωμένους αφού διαθέτει 1.300 κλίνες ΜΕΘ όπως λέει το υπουργείο; Που είναι ο ιδιωτικός τομέας; Τι περιμένουν και δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού;»


«Προτίμησαν να βάλουν το ΚΑΤ με 20 κλίνες για νοσηλεία απλών περιστατικών κορωνοϊού τα οποία θα αυξηθούν, παράλληλα με τις 51 κλίνες ΜΕΘ-COVID και συνεχίζουν να προστατεύουν τον ιδιωτικό τομέα που νοσηλεύει στρωμένα περιστατικά σε οικονομικό καθεστώς μαυραγοριτισμού», εκτιμά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.


Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν μόλις 3 κενές κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Λεκανοπέδιο. Αναλυτικότερα:


Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: 14 στις 14 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Αγία Όλγα: 9 στις 9 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Γεννηματάς: 16 στις 16 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: 58 στις 58 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Νίμιτς: 6 στις 6 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Ελπίς: 6 στις 6 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Ιπποκράτειο: 12 στις 12 κλίνες γεμάτες και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ.

Νοσοκομείο Ερυθρός: 14 στις 14 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Ασκληπιείο: 12 στα 12 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Τζάνειο: 10 στα 10 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο Αττικό: 43 στα 43 κλίνες γεμάτες.

Θριάσιο Νοσοκομείο: 17 στα 17 κλίνες γεμάτες.

Νοσοκομείο ΚΑΤ: Με μόλις μία ΜΕΘ κενή, 50 στα 51

Νοσοκομείο Σωτηρία: 82 στις 84 κλίνες γεμάτες, σύνολο δύο κενές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365