Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Νέα πληρωμή ΕΛΓΑ τέλος Μαρτίου - Θέμα ζημιών από παγετούς σε πολλές καλλιέργειες

Δελτίο Τύπου Λάκη Βασιλειάδη

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κ. Μαρία Παππά, από την οποία και ενημερώθηκε για τις επικείμενες πληρωμές του Οργανισμού. Μέχρι στιγμής η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα και αφορά σε αποζημιώσεις για καταστροφές από βροχοπτώσεις, χαλάζι κλπ.


Από την Π.Ε. Πέλλας συμπεριλαμβάνονται στην πληρωμή οι περισσότερες (πλην ελαχίστων) Τοπικές Κοινότητες, ενώ αρκετοί από τους παραγωγούς που δεν έχουν πάρει πορίσματα, θα τα λάβουν στις επόμενες ημέρες.


Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στην κ. Παππά την αγωνία των παραγωγών για ζημιές σε καλλιέργειες που οφείλονται σε παγετούς. Η κ. Παππά τον ενημέρωσε ότι η ζημιά ήδη διαπιστώνεται και οι γεωπόνοι έχουν αρχίσει τις επισημάνσεις, ενώ αναμένονται κάποιες αναγγελίες (πχ σε βερίκοκα).


Ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πληρωμή αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων που αφορούσαν παγετούς, με αποτέλεσμα αυτή τη χρονιά να ολοκληρώνονται οι πληρωμές αρκετά νωρίς και στο 100%. Αυτό οφείλεται στις διαρκείς παρεμβάσεις μας, την εξαιρετική δουλειά από τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες του Οργανισμού και φυσικά στη βούληση και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να μπει τάξη στη λειτουργία του ΕΛΓΑ.


Με σταθερά βήματα, μπαίνουν οι βάσεις για ένα σύστημα ασφάλισης των καλλιεργειών που θα λειτουργεί προς όφελος των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και συνεπώς της χώρας. Με την υπό σχεδιασμό νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ένα νέο σύστημα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, που θα βασίζεται στην έγκαιρη και εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών, κάνοντας χρήση της μεθοδολογίας και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ αλλά και των Περιφερειών (ΔΑΟΚ), θα καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Έτσι, θα μπορούμε να μιλάμε για δίκαιες, αποτελεσματικές και ανταποδοτικές για το δημόσιο αποζημιώσεις.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365