Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια Φούρνου σε Σάλτσα Ντομάτας Γεμιστά με Ταλαγάνι

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

–500 γρ. κιμά ανάμεικτο

–1 κρεμμύδι

–2 σκελίδες σκόρδο

–300 γρ. τυρί ταλαγάνι

–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

–100 ml. γάλα

–1 μεγάλο αυγό

–50 ml. ελαιόλαδο

–1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

–2-3 κλωναράκια μαϊντανό

–1 κουταλιά της σούπας φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι, δυόσμο κτλ.)

–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

–Αλάτι


Για την σάλτσα ντομάτας

–200 ml. χυμό ντομάτας

–250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα

–1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

–1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

–1 κουταλιά της σούπας ξύδι

–1 κρεμμύδι

–1 σκελίδα σκόρδο

–20 ml. ελαιόλαδο

–1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

–Αλάτι


Εκτέλεση Συνταγής


1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.

Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το ψωμί και το περιχύνουμε με το γάλα.


2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στον κιμά.

Επίσης προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και τέλος το μουλιασμένο ψωμί, καλά στυμένο.


3

Ζυμώνουμε καλά τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με ταλαγάνι κομμένο σε κύβους.

Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.


4

Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.

Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.


5

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες φούρνου και δροσερές Alfa Weiss!


Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου

– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους

– Ζεσταίνουμε καλά το φούρνο και όταν φουρνίσουμε πρώτη φορά τα κεφτεδάκια θα “πιάσουν” κρούστα εξωτερικά και μέσα θα παραμείνουν ζουμερά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365