Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Απάτη τελικά το... επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Jonathan Galindo»

Τα ellinikahoaxes σε έρευνά τους αναφέρουν ότι δεν εντόπισαν καμία έγκυρη καταγγελία να έχει γίνει στην χώρα μας

Παρά την σύζητηση γύρω από αυτό δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία.


Πανικό προκάλεσε μεταξύ των γονέων η αναφορά στην υπόθεση «Jonathan Galindo», ωστόσο όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια υπόθεση-φάρσα και δε υφίσταται στην πραγματικότητα.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν αρχικά, ένας διαδικτυακός λογαριασμός προσέγγιζε ανήλικους χρήστες του διαδικτύου βάζοντάς τους διάφορες δοκιμασίες μέχρι να τους οδηγησει σε συμπεριφορές αυτοτραυματισμού ή και ως την αυτοκτονία.


Ωστοσο, τα ellinikahoaxes σε έρευνά τους αναφέρουν ότι δεν εντόπισαν καμία έγκυρη καταγγελία να έχει γίνει στην χώρα μας, αλλά ούτε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, γι’ αυτήν την υπόθεση. Όπως τονίζεται, σύμφωνα με πληθώρα επίσημων οργανισμών για την ασφάλεια του διαδικτύου καθώς και από αρμόδιες αρχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση η οποία να αφορά τεκμηριωμένο περιστατικό αλληλεπίδρασης παιδιού με άτομο που το προκάλεσε να παίξει το εν λόγω «παιχνίδι». Όσες αναφορές υπάρχουν εμφανίζονται μετά την αναπαραγωγή φημών από τα μέσα ενημέρωσης και δημιουργούνται από φάρσες ψεύτικων προφίλ που χρησιμοποιούν το όνομα «Jonathan Galindo». Με βάση τα όσα έχουν ανακοινώσει οι αρχές το παιχνίδι «Jonathan Galindo» είναι μια φάρσα η οποία λόγω της δημοσιότητας που έλαβε οδήγησε σε ανησυχία γονέων και παιδιών χωρίς ωστόσο να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.


Δείτε αναλυτικά την έρευνα των ellinikahoaxes ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. αγχωμένες μαμάδες κολλημένες στο smartphone αντί να ασχολούνται με τα παιδιά τους...ασχολούνται με Like...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365