Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Απομακρύνεται το καθολικό lockdown, αλλαγές στο 13033 και στην απαγόρευση κυκλοφορίας θα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα στις 18:00

Η επιβολή καθολικού lockdown στη χώρα μας απομακρύνεται ως επιλογή μετά από απόφαση της κυβέρνησης. 


Ωστόσο, αναμένονται αλλαγές στον κωδικό 6 του 13033 με απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων και την επιστροφή της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα, όπως δηλαδή ισχύει και τις καθημερινές. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα στις 18:00.


Η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να μην προχωρήσει σε καθολικό lockdown ενώ τα όποια μέτρα αποφασιστούν θα ισχύσουν από αύριο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειδώνουν οι αλλαγές στο 13033 και τον κωδικό 6 καθώς δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Τις αλλαγές αυτές είχε προαναγγείλει νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζοντας ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κωδικός 6 να αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με ΙΧ».

 

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση βάζει φρένο στις διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, πολλοί Αθηναίοι και μη, στέλνοντας τον κωδικό 6 μετακινούνταν προς φιλικά σπίτια και όχι για σωματική άσκηση.


Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα επιστρέφει σε ώρες καθημερινής συνεπώς, η απαγόρευση θα ισχύει από το επόμενο Σαββατοκύριακο από τις 21:00 το βράδυ.


Σχολεία

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική και στις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης είναι τις επόμενες εβδομάδες να ανοίξουν τα σχολεία, με προτεραιότητα τη Γ' Λυκείου για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και να κλείσουν τρύπες που δημιουργήθηκαν από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση.


 Το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ


Το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365