Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του

Ο μεγάλος γιος του Σερζ Ντασό έφυγε σε ηλικία 69 ετών

Θρήνος στην Γαλλία μετά τον θάνατο του ανθρώπου που θεωρείται στυλοβάτης της γαλλικής οικονομίας. Ο μεγάλος γιος του Σερζ Ντασό έφυγε σε ηλικία 69 ετών. Υπόκλιση από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.


Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία η είδηση του θανάτου του Olivier Dassault, γόνου της γνωστής οικογένειας του αείμνηστου μεγιστάνα Serge Dassault. 


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Dassault σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του στην πόλη Τόκ κοντά στην Ντοβίλ. Από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος.


Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κράτους.


Ο Olivier Dassault, εκλεγόταν βουλευτής από το 2002. Ήταν το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά του Serge Dassault τα οποία κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία του όταν εκείνος πέθανε το 2018. Η περιουσία του είναι 7,3 δις δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο παππούς του Marcel Dassault, είχε ιδρύσει την φημισμένη ομώνυμη εταιρεία αεροναυπηγικής το 1929.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365