Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Εμβόλιο Sputnik V: Η Ρωσία συμφώνησε με 4 ευρωπαϊκές χώρες για την παραγωγή του

Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή των εμβολίων του Sputnik V κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Γερμανία. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Ταμείου άμεσων επενδύσεων (RDIF), έχουν συναφθεί συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365