Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Μερική επανέναρξη για τις Ακαδημίες στις 10 Μαΐου, ποιες ηλικίες αφορά

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει τα εξής

Η Επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε τη μερική επανέναρξη στις 10/05 για τις ηλικιακές κατηγορίες που δίνουν εξετάσεις για εισαγωγή σε Πανεπιστήμια. Παράλληλα, θα εξεταστεί με σοβαρές πιθανότητες επανέναρξης και για ολικό άνοιγμα στις ακαδημίες όλης της χώρας.


Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε τη Δευτέρα και εξέτασε το αίτημα για άνοιγμα των ακαδημιών και του υπόλοιπου ερασιτεχνικού Αθλητισμού.


Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

Συνεχίστηκε η συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή και παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα οποία ήταν:


• Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.


• Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.


• Έναρξη προπονήσεων για:


-Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League


-Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών


-Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών


-Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών


-Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.


• Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.


• Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.


Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:


• Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.


• Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.


• Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.


• Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου


• Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365