Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ποια αποθέματα υγειονομικού υλικού και τροφίμων πρέπει να δηλωθούν

Διαβάστε λεπτομέρειες

Κοινή Υπουργική Απόφαση εξέδωσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας για την υποχρέωση καταχώρισης αποθεμάτων συγκεκριμένων ειδών, υγειονομικού αλλά και ευρύτερου καταναλωτικού ενδιαφέροντος.


Στη διασφάλιση της επάρκειας υγειονομικού υλικού και τροφίμων αλλά και στην πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας ενόψει και των ημερών του Πάσχα στρέφονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Υγείας.


Ειδικότερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν (σ.σ.: αρ. 45863/19-042021 [Β΄1585]) γνωστοποιούν προς κάθε υπόχρεο ότι συνεχίζεται η καταχώριση αποθεμάτων των εξής ειδών:


Αποθέματα υγειονομικού υλικού: 

α) χειρουργικές μάσκες


β) απολυμαντικά διαλύματα


γ) αιθυλική αλκοόλη


δ) Τεστ για την ανίχνευση του Κορωνοϊού COVID-19.


Αποθέματα τροφίμων:

α) Κρέας Αιγοπροβάτων (νωπό και καταψυγμένο κρέας αιγών προβάτων, αμνών και εριφίων)


β) αυγά.


Οι υπόχρεοι δήλωσης των αποθεμάτων υγειονομικού υλικού και τροφίμων και η διαδικασία καταχώρισης αυτών, περιγράφονται αναλυτικά στα άρθρα 1-3 και 4-6, αντίστοιχα, της προαναφερθείσας υπουργικής απόφασης, η οποία είναι αναρτημένη στους κατωτέρω συνδέσμους.


Η δήλωση των αποθεμάτων πραγματοποιείται είτε στον σύνδεσμο (http://antiseptics-suppliers.businessportal.gr) είτε στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr ) στην οποία οι υπόχρεοι επιλέγουν τον σύνδεσμο «Δήλωση Αποθεμάτων Υγειονομικού Υλικού και Τροφίμων».


Σύμφωνα με την απόφαση των δύο υπουργείων όλοι οι υπόχρεοι για τη δήλωση αποθεμάτων, οφείλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, και προειδοποιούνται ότι για οποιαδήποτε παράβαση θα επιβληθούν αυστηρά.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεδομένης της συνέχισης της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, λόγω του κινδύνου και των συνεπειών μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί στο καταναλωτικό κοινό, αφενός επάρκεια υγειονομικού υλικού και τροφίμων και αφετέρου την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και αθέμιτων πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365