Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ανοιχτές εκκλησίες με μέτρα ζητά για το Πάσχα η Ιερά Σύνοδος

Ανοιχτοί όλοι οι Ιεροί Ναοί με την παρουσία ενός πιστού ανά 15 τ.μ. και πάντα με χρήση μάσκας

Ανοιχτές όλες οι εκκλησίες ζητά η Ιερά Σύνοδος για το Πάσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Αθηναγόρα.


Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open, τόνισε πως η Ιερά Σύνοδος ζητά από την Πολιτεία να ισχύσει για το φετινό Πάσχα το ίδιο καθεστώς με τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Δηλαδή, ανοιχτοί όλοι οι Ιεροί Ναοί με την παρουσία ενός πιστού ανά 15 τ.μ. και πάντα με χρήση μάσκας.


Επίσης, προτείνεται η τέλεση πολλαπλών λειτουργίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στη μετάληψη της Θείας Ευχαριστίας.


Αναφερόμενος στην περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, η Ιερά Σύνοδος προτείνει να γίνει περιφορά μόνο πέριξ του Ιερού Ναού και όχι σε γύρω δρόμους.


Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει στα προαύλια των εκκλησιών και αν μπορούν να τηρηθούν εκεί οι αποστάσεις ο κ.κ. Αθηναγόρας είπε πώς αυτό το έργο μπορούν να το αναλάβουν οι επίτροποι των ναών αλλά και εθελοντές.


Τέλος, για τα φαινόμενα «απείθαρχων» ιερέων που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα, ο ίδιος τόνισε πώς η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη, θα συζητήσει το ζήτημα αλλά κυρίως όπως είπε είναι πρωτίστως ζήτημα της κάθε Μητρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365