Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Σήμερα οι αποφάσεις για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη και μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται

Συνεδριάζουν σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου οι λοιμωξιολόγοι για να πάρουν τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές που παραμένει κλειστό, καθώς τα καταστήματα άνοιξαν σε όλη τη χώρα την περασμένη Δευτέρα με εξαίρεση την Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη.


Τα καταστήματα σ' αυτές τις περιοχές έμειναν κλειστά, καθώς κρίθηκε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα έκριναν ακατάλληλο το άνοιγμα γι’ αυτή την εβδομάδα. Οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένουν να τις αποφάσεις για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.


Εξάλλου, ένα άλλο ζήτημα που θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές, ενώ ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Star έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.


«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Επιπλέον, το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στο πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί προβλέπεται να παίρνουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.


Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, παρά μόνο για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365