Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Πετσόκομμα Δένδια σε Τσαβούσογλου: «Ελπίζω να μην ακυρώσεις την πρόσκληση σε δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά»

Δείτε το βίντεο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν όλοι σε Αθήνα και Άγκυρα τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πιο επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα σε υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας εδώ και πολλά χρόνια. 


Η συνέντευξη είχε εξελιχθεί σε μια πρωτοφανή αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο άνδρες με τον Νίκο Δένδια να πετσοκόβει τον Τούρκο ομόλογό του: «Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά».


Η εντολή Μητσοτάκη στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών


Σε συνεχή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο Νίκος Δένδιας από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Άγκυρα για τις κρίσιμες συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός είχε χθες εκτενή συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, αλλά και σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και πριν αρχίσει το ραντεβού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Νίκος Δένδιας είχε ρητή εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως, όπως και έγινε. 


Η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν υποδειγματική, με τον Δένδια να διατηρεί την ψυχραιμία του απέναντι στον -εμφανώς εκνευρισμένο- Τούρκο ομόλογο του. 




 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365