Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Δώρο Πάσχα: Με τρεις «ταχύτητες» η πληρωμή του φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Απριλίου

Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό

Με τρεις «ταχύτητες» θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε 500.000 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης κάποιο διάστημα από 1-1-20021 έως και 30-4-2021.


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, έως την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί η αναλογία του Δώρου σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021. Τόσο το κράτος όσο και ο εργοδότης για το ποσό που τους αναλογεί θα καταβάλλουν την αναλογία τους στο εργαζόμενο σε αναστολή μέχρι τις 28 Απριλίου.


Σε άλλη ημερομηνία θα πληρωθεί στους δικαιούχους το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021 και συγκεκριμένα έως την 31η.5.2021.


Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων. Σημειώνεται πως το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της  αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για ολόκληρο μήνα αναστολής.


Σε ότι αφορά την πληρωμή του επιδόματος αναστολής για τον μήνα Απρίλιο, το πιθανότερο σενάριο  θέλει την καταβολή του να πραγματοποιείται έως τις 7 Μαΐου. Ωστόσο δεν αποκλείεται να πιστωθεί και νωρίτερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.


Τι ισχύει για το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Το ποσό του Δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και βαρύνει τον κρατικό

προϋπολογισμό, καταβάλλεται από το Υπουργείο Εργασίας απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής:


για το έως την 31η.3.2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως τη Μ. Τετάρτη (28.4.2021) και

για το διάστημα υπαγωγής από 1.4.2021 έως 30.4.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.5.2021. Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ.19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 742).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365