Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Ψυχοπαιδαγωγικές δυσκολίες μαθητών εν μέσω πανδημίας.Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς»

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  7 Απριλίου στις  19:15

Με δεδομένο ότι οι νέες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του covid – 19, έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα για το σύνολο του πληθυσμού, η Κοινότητα Ευόσμου θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  μεγάλη  πληθυσμιακή ομάδα  των γονέων, οι οποίοι ξαφνικά έγιναν βοηθοί των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση, ψυχολόγοι για την τόνωση της ψυχολογίας των παιδιών και επειδή οι  εξωσχολικές δραστηριότητες τέθηκαν σε αναστολή, ανέλαβαν δράση κι σ αυτούς τους τομείς.  


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο  κ. Παναγιώτη Φωτιάδη και την κ. Μαρία Βαρσαμά Δρ. Ειδικής Αγωγής, Φυσικών Επιστημών-  τα μέλη της κοινότητας Ευόσμου δίνουν προτεραιότητα στην υποστήριξη και στην  ενημέρωση των γονέων, σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και στην αντιμετώπισή των ψυχοπαιδαγωγικών  δυσκολιών που εμφανίζουν τα παιδιά εν μέσω πανδημίας. 

 

Στόχος, του webinar ( διαδικτυακού σεμιναρίου), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  7 Απριλίου στις  19:15 και θα μεταδοθεί στο κανάλι του Δήμου στο  Υoutube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA) είναι η παροχή σημαντικών  πληροφοριών  για το πως οι ίδιοι να  αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τις μαθησιακές δυσκολίες, με πρώτη  τη Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ( ΔΕΠΥ) στο σπίτι, αλλά και την προετοιμασία των παιδιών για την  διάγνωση από το  Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, (ΚΕΣΥ). 

Οι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα ερωτήματα τους στο EMAIL  erotiseiswebinar@gmail.com

και στο https://forms.gle/4qQAJFKN3syRVYxo9 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν, για την οποία θα τους δοθεί Βεβαίωση παρακολούθησης, από το Δήμο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Χαιρετισμοί 

● Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, 

● Πρόεδρος Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Φωτιάδης,  

● Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  Αλέξανδρος Κόπτσης    

● Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης,  Αθανάσιος Φροσύνης. 

 

Ομιλητές 

● Θέμα «Σύγχρονες συμπεριφορικές και ψυχοκοινωνικές  δυσκολίες/προβλήματα παιδιών και εφήβων» 

Ομιλητής :  Βάιος Νταφούλης: Παιδοψυχίατρος, Δρ. Α.Π.Θ, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος ΓΝΘ Ιπποκρατείου.  


● Θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες που ξεκινούν από τη προσχολική ηλικία όπως οι δυσκολίες στη πρόσληψη και έκφραση του λόγου, την εξελικτική διαταραχή του συντονισμού και στη συγκέντρωση και διατήρηση της προσοχής. Καθώς και την εξέλιξη τους κατά τη σχολική ηλικία, σε διαταραχή λόγου προληπτικού ή εκφραστικού τύπου, σε δυσκολίες ανάγνωσης - δυσλεξία, σε δυσκολίες αριθμητικής - δυσαριθμησία και υπερκινητικότητα» 

- Ομιλητής : Πέτρος Σταγιόπουλος: Δρ. Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ, Προϊστάμενος 1ου ΚΕΣΥ Α' Θεσσαλονίκης.  

 

● Θέμα  «Διαδικασία διάγνωσης των παιδιών που έχουν μαθησιακές δυσκολίες  ή και ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι το παιδί τους εκδηλώνει  εμφανή σημάδια  κάποιας διαταραχής» (ΔΕΠΥ,  Αυτισμό, Δυσλεξία, Δυσγραφία κ.α.)                    

-Ομιλητής : Νίκος Απτεσλής: Δρ. Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Προϊστάμενος 1ου ΚΕΣΥ Β' Θεσσαλονίκης.  

 

Οργάνωση, Συντονισμός, Παρουσίαση  Μαρία Βαρσαμά Δρ. Ειδικής Αγωγής, Φυσικών Επιστημών, Σύμβουλος Κοινότητας Ευόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365